2015

Juliol 2015

Resultats de la Nota de Premsa sobre els espais verds i la millora de les habilitats cognitives dels nens

Juny 2015

La vegetació a les escoles té un efecte beneficiós en el desenvolupament mental dels Nens. Publicació a la revista PNAS.

Març 2015

Resultats de la nota de premsa sobre l’article publicat a PLOS Medicine.

Març 2015

Primer article sobre els efectes perjudicials de la contaminació a les escoles en el desenvolupament mental, publicat a PLOS Medicine.

Gener 2015 - Ja tenim 10 articles publicats.

Ja s’han publicat 10 articles a revistes científiques de prestigi. Els podeu consultar a l’apartat de resultats. Per altra banda, hi ha 8 articles més que estan en procés de revisió a les revistes, i a finals de febrer sortirà publicat el primer article BREATHE que parla dels efectes de la contaminació en el desenvolupament mental, en una de les revistes científiques, en l’àmbit de la medicina, més prestigioses.

2014

Abril 2014 - Seminari La Qualitat de l’Aire Urbà: Causes, Efectes en la Salut i Possibles Solucions, al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), de Barcelona

El proper 8 de maig tindrà lloc el seminari La Qualitat de l’Aire Urbà: Causes, Efectes en la Salut i Possibles Solucions, al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), de Barcelona.
Experts mediambientals i epidemiòlegs explicaran a que és deguda la contaminació atmosfèrica a les nostres ciutats, com afecta la salut de les persones, i quines mesures es poden prendre tant a nivell estatal, com a regional i municipal. Es presentaran resultats del projecte AIRUSE del Programa LIFE+ de la CE, que busca solucions específiques per aquest problema a ciutats del Sud d’Europa.
El seminari està dirigit al públic en general i, en particular, al personal docent d’escoles de Catalunya, pel seu paper clau en la sensibilització i educació mediambiental. Tot el personal docent de les escoles participants en el projecte BREATHE han estat convidades personalment.

Abril 2014 - Primer article BREATHE publicat!!!

Ja ha sortit publicat el primer article de BREATHE en una revista científica! (veure apartat publicacions). I actualment hi ha tres articles més acceptats per altres revistes científiques que sortiran publicats properament, a més de 8 articles que estan sent revisats.

2013

Juliol 2013

Publicació d’article sobre el Projecte BREATHE a la revista escolar de l’escola Sant Gregori, la qual participa en el projecte.

Maig 2013 - BREATHE a l'Acte de cloenda de l’agenda21

El passat 28 de Maig del 2013 va tenir lloc un acte de cloenda de l’agenda21 on hi van participar alumnes i professors de unes 60 escoles que participen en el programa. L’objectiu de l’acte va ser l’intercanvi d’experiències en el qual l’alumnat va exposar davant els altres centres una actuació rellevant que havien desenvolupat durant el curs. A l’inici de l’acte, el doctor Jordi Sunyer, investigador principal del projecte BREATHE, va presentar el projecte, va parlar sobre els contaminants en l’aire de la ciutat, i sobre els seus efectes en la salut. A més, dues alumnes del IE Costa i Llobera van presentar el seu projecte de Recerca de Batxillerat, que han dut a terme amb dades del projecte BREATHE.

Maig 2013

Presentació dels primers resultats preliminars del Projecte BREATHE a les escoles.

Abril 2013 - Treball de Recerca de Batxillerat amb dades del Projecte premiat per la Societat Catalana de Química

El treball de recerca d’una alumna de l’escola Batània-Patmos ha estat premiat per la Societat Catalana de Química. El treball “Identificació de contaminants orgànics a l’aire de l’escola Betània-Patmos i anàlisi de la seva toxicitat” va ser elaborat amb dades del Projecte BREATHE i l’alumna va poder comptar amb la col·laboració d’investigadors del CSIC.

Març 2013 - Vídeo: Tots fem ciència!

Us convidem a veure aquest vídeo titulat Tots fem ciència! on hi han participat nenes, nens i famílies que col·laboren en projectes de recerca relacionats amb la salut infantil (Projecte INMA i Projecte BREATHE). Aquest vídeo s’ha fet amb la col·laboració de l’Institut de Salut Global de Barcelona. i de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Febrer 2013 - Recull de premsa: La pol·lució perjudica l'intel·lecte dels escolar

(Extracte de El Periodíco 10/02/2013)

Febrer 2013 - Vídeo notícies canal 3-24: La qualitat de l'aire afectaria el rendiment escolar

2012

Desembre 2012 - Vídeo RTVE: El escarabajo verde - El aire que respiras

Octubre 2012

Vídeo divulgatiu de presentació del projecte.

Novembre 2012

Investigadors del Projecte BREATHE van a fer una xerrada a alumnes de Secundària de l’escola Pia Balmes.

Abril 2012

Presentació del Projecte BREATHE a La Pedrera la 10a edició de la Fira «Recerca en directe».

Març 2012

Investigadors del Projecte BREATHE van a fer una xerrada a alumnes de Secundària de l’escola Betània Patmos.

Febrer 2012

Publicació d’article sobre el Projecte BREATHE a la revista escolar de l’escola Pia Balmes, la qual participa en el projecte.

2011

Maig 2011

Presentació del Projecte a directors i personal Docent d’escoles de Barcelona. L’acte es va dur a terme a l’Institut de Salut Global de Barcelona.